0511-267 67
Bagarens bästa hylla
Denna praktiska hylla är perfekt till det stora pizzabaket eller när du skall baka många brödkakor samtidigt. Hyllan tar liten plats, smidigt när du har liten arbetsyta. Du kan även skjutsa in pizzan i ugnen direkt från hyllplanet, jättesmidigt!
Hyllans pelare
Börja med att såga av en furulist (21x43 mm), på mitten, så att du får två bitar á 60 cm. Limma ihop dessa så att de blir till en kvadratisk ”pelare”. Håll ihop listerna med några tvingar, tills limmet torkat. Plocka sedan fram en furulist som är 21x21 mm. Såga till bitar till hyllans ”fot”; 2 st á 190 mm, 2 st á 240 mm. Limma ihop dem runt pelaren, se ritningen du hittar här ovan. Låt limmet torka ordentligt.
Hyllans fot
För att få ett bättre stöd för pelaren, så sågar du till fyra små bitar till (á 62 mm) och limmar ihop så som bild och ritning visar. När den första limningen torkat, så limmar du fast den på foten, så att de två ”hålen” linjerar.
Skruva
Skruva gärna ihop fotens delar, som en extra säkring. Vi förborrade innan, då får du i skruvarna lättare.
Borra ett genomgående hål genom fot och pelare och sedan sätta en sprint i detta hål. Detta håller ihop pelaren och foten när du använder hyllan och den blir enkel att ta isär när den skall förvaras mellan baken. (Detta är inget du måste göra, bara en extra säkerhetsåtgärd).
Hyllstöd
Skriv ut ritningen över hyllplan och hyllstöd. Gör gärna en pappersmall som du kan lägga på plywooden och rita av. Vi använde oss av 4 mm tjock plywood. Såga till hyllplan och hyllstöd, se mått på ritningen. Använd en figur/kontur-såg, elektrisk eller ”handdriven”. Slipa till alla delarna, så att de får mjuka, fina kanter. Placera det första hyllstödet på pelaren, direkt över foten. Limma och spika fast denna centrerad på pelaren. Vänd på pelaren och placera nästa hyllstöd på denna sida, med cirka 4 mm mellanrum (tjockleken på hyllplanen) till tidigare hyllstöd. Vill du ha större mellanrum mellan hyllplanen får du göra hyllstöden högre. Vi gjorde våra hyllstöd 130x30 mm.